🎥 SLEDUJTE ZDARMA NÁŠ PODCAST UČIT, ŽÍT A NEZBLÁZNIT SE 👉 Klikněte ZDE

VYPRODÁNO - Tento produkt již není k dispozici

Základní požadavky na skladbu jídelníčků

VZD03101

"Jídelníček by měl být nejen chutný, ale také vyvážený, zdravý a vyhovující vašim finančním a provozním požadavkům. Cílem je poskytnout zdravé a vyvážené jídelníčky pro naše školáky."


Nevíte jak na jídelníček, nemáte zkušenosti s jeho sestavováním? Webinář vám představí základní požadavky na jídelníček z hlediska zdravotní a hygienické nezávadnosti, požadavky nutriční, provozní, finanční apod.


Popis kurzu

V rámci tohoto programu se seznámíte s legislativními normami a Nutričními doporučeními týkajícími se sestavování jídelníčku.
Kurz obsahuje základní přehled požadavků na pestrost stravy, výběr vhodných potravin a receptur, stejně jako na kombinaci příloh a polévek s hlavními chody.
Na závěr webináře budete seznámeni s klíčovým nástrojem pro sestavování jídelníčku - doporučenou frekvencí jídel dle Nutričních doporučení.


Webinář je určen pracovníkům školních jídelen.


Cíl kurzu

Cílem tohoto kurzu je naučit pověřené pracovníky školních jídelen, jak správně sestavovat jídelníček s ohledem na různé aspekty, jako je zdravotní a hygienická nezávadnost, nutriční, provozní a finanční požadavky. Kurz se také zaměřuje na porozumění legislativě a nutričním doporučením týkajícím se sestavování jídelníčku.
Dále získáte přehled o požadavcích na pestrost stravy, výběr vhodných potravin a receptur, a kombinaci příloh a polévek k hlavním pokrmům.
Na konci webináře budete schopni sestavovat jídelníček s využitím doporučené četnosti pokrmů podle Nutričního doporučení.


Obsah kurzu v bodech

  • zdravotní a hygienická nezávadnost: bezpečnost a hygiena potravin, správné skladování a manipulaci s potravinami;
  • nutriční požadavky;
  • provozní požadavky: dostupnost potravin, vybavení kuchyně a dobu přípravy pokrmů aj.;
  • finanční aspekty při sestavování jídelníčku;
  • legislativa a nutriční doporučení;
  • pestrost stravy: různorodost pokrmů, potravin a chutí;
  • výběr vhodných potravin a receptur;
  • kombinace příloh a polévek k hlavním pokrmům: aby byly pokryty všechny nutriční potřeby;
  • doporučená četnost pokrmů: četnost pokrmů podle Nutričního doporučení.

Výstupem vzdělávacího programu je osvědčení o absolvování.



  Máme akreditaci Ministerstva školství ČR

  Produkt pečlivě vybraný s odborníky na vzdělávání

"Jídelníček by měl být nejen chutný, ale také vyvážený, zdravý a vyhovující vašim finančním a provozním požadavkům. Cílem je poskytnout zdravé a vyvážené jídelníčky pro naše školáky."


Nevíte jak na jídelníček, nemáte zkušenosti s jeho sestavováním? Webinář vám představí základní požadavky na jídelníček z hlediska zdravotní a hygienické nezávadnosti, požadavky nutriční, provozní, finanční apod.


Popis kurzu

V rámci tohoto programu se seznámíte s legislativními normami a Nutričními doporučeními týkajícími se sestavování jídelníčku.
Kurz obsahuje základní přehled požadavků na pestrost stravy, výběr vhodných potravin a receptur, stejně jako na kombinaci příloh a polévek s hlavními chody.
Na závěr webináře budete seznámeni s klíčovým nástrojem pro sestavování jídelníčku - doporučenou frekvencí jídel dle Nutričních doporučení.


Webinář je určen pracovníkům školních jídelen.


Cíl kurzu

Cílem tohoto kurzu je naučit pověřené pracovníky školních jídelen, jak správně sestavovat jídelníček s ohledem na různé aspekty, jako je zdravotní a hygienická nezávadnost, nutriční, provozní a finanční požadavky. Kurz se také zaměřuje na porozumění legislativě a nutričním doporučením týkajícím se sestavování jídelníčku.
Dále získáte přehled o požadavcích na pestrost stravy, výběr vhodných potravin a receptur, a kombinaci příloh a polévek k hlavním pokrmům.
Na konci webináře budete schopni sestavovat jídelníček s využitím doporučené četnosti pokrmů podle Nutričního doporučení.


Obsah kurzu v bodech

  • zdravotní a hygienická nezávadnost: bezpečnost a hygiena potravin, správné skladování a manipulaci s potravinami;
  • nutriční požadavky;
  • provozní požadavky: dostupnost potravin, vybavení kuchyně a dobu přípravy pokrmů aj.;
  • finanční aspekty při sestavování jídelníčku;
  • legislativa a nutriční doporučení;
  • pestrost stravy: různorodost pokrmů, potravin a chutí;
  • výběr vhodných potravin a receptur;
  • kombinace příloh a polévek k hlavním pokrmům: aby byly pokryty všechny nutriční potřeby;
  • doporučená četnost pokrmů: četnost pokrmů podle Nutričního doporučení.

Výstupem vzdělávacího programu je osvědčení o absolvování.



*
*
*
Vyberte si termín podle cílové skupiny a přihlaste se
Aktuálně nemáme v nabídce žádný otevřený kurz.