Omlouváme se - tento produkt již není k dispozici

Základní požadavky na skladbu jídelníčků

VZD03101
Cílová skupina
Nepedagogičtí pracovníci
Akreditace MŠMT čj.
bez akreditace
Hodinová dotace kurzu
2,5
Vhodné i pro šablony
ANO

"Jídelníček by měl být nejen chutný, ale také vyvážený, zdravý a vyhovující vašim finančním a provozním požadavkům. Cílem je poskytnout zdravé a vyvážené jídelníčky pro naše školáky."


Nevíte jak na jídelníček, nemáte zkušenosti s jeho sestavováním? Webinář vám představí základní požadavky na jídelníček z hlediska zdravotní a hygienické nezávadnosti, požadavky nutriční, provozní, finanční apod.


Popis kurzu

V rámci tohoto programu se seznámíte s legislativními normami a Nutričními doporučeními týkajícími se sestavování jídelníčku.
Kurz obsahuje základní přehled požadavků na pestrost stravy, výběr vhodných potravin a receptur, stejně jako na kombinaci příloh a polévek s hlavními chody.
Na závěr webináře budete seznámeni s klíčovým nástrojem pro sestavování jídelníčku - doporučenou frekvencí jídel dle Nutričních doporučení.


Webinář je určen pracovníkům školních jídelen.


Cíl kurzu

Cílem tohoto kurzu je naučit pověřené pracovníky školních jídelen, jak správně sestavovat jídelníček s ohledem na různé aspekty, jako je zdravotní a hygienická nezávadnost, nutriční, provozní a finanční požadavky. Kurz se také zaměřuje na porozumění legislativě a nutričním doporučením týkajícím se sestavování jídelníčku.
Dále získáte přehled o požadavcích na pestrost stravy, výběr vhodných potravin a receptur, a kombinaci příloh a polévek k hlavním pokrmům.
Na konci webináře budete schopni sestavovat jídelníček s využitím doporučené četnosti pokrmů podle Nutričního doporučení.


Obsah kurzu v bodech

  • zdravotní a hygienická nezávadnost: bezpečnost a hygiena potravin, správné skladování a manipulaci s potravinami;
  • nutriční požadavky;
  • provozní požadavky: dostupnost potravin, vybavení kuchyně a dobu přípravy pokrmů aj.;
  • finanční aspekty při sestavování jídelníčku;
  • legislativa a nutriční doporučení;
  • pestrost stravy: různorodost pokrmů, potravin a chutí;
  • výběr vhodných potravin a receptur;
  • kombinace příloh a polévek k hlavním pokrmům: aby byly pokryty všechny nutriční potřeby;
  • doporučená četnost pokrmů: četnost pokrmů podle Nutričního doporučení.

Výstupem vzdělávacího programu je osvědčení o absolvování.



Veškeré vzdělávání je realizováno v souladu s normou ČSN EN ISO 9001:2016.
Pokud je kurz vhodný pro šablony, lze jej hradit z šablon OP JAK.
Veškeré kurzy z naší nabídky lze zároveň hradit z rozpočtu školy i soukromě.
Školám a organizacím nabízíme také možnost platby na fakturu.

Máte otázky? Podívejte se na nejčastější dotazy ke kurzům.

Buďte s námi hvězdou kabinetu!

Vyberte si odměnu za Váš profesní rozvoj.

"Jídelníček by měl být nejen chutný, ale také vyvážený, zdravý a vyhovující vašim finančním a provozním požadavkům. Cílem je poskytnout zdravé a vyvážené jídelníčky pro naše školáky."


Nevíte jak na jídelníček, nemáte zkušenosti s jeho sestavováním? Webinář vám představí základní požadavky na jídelníček z hlediska zdravotní a hygienické nezávadnosti, požadavky nutriční, provozní, finanční apod.


Popis kurzu

V rámci tohoto programu se seznámíte s legislativními normami a Nutričními doporučeními týkajícími se sestavování jídelníčku.
Kurz obsahuje základní přehled požadavků na pestrost stravy, výběr vhodných potravin a receptur, stejně jako na kombinaci příloh a polévek s hlavními chody.
Na závěr webináře budete seznámeni s klíčovým nástrojem pro sestavování jídelníčku - doporučenou frekvencí jídel dle Nutričních doporučení.


Webinář je určen pracovníkům školních jídelen.


Cíl kurzu

Cílem tohoto kurzu je naučit pověřené pracovníky školních jídelen, jak správně sestavovat jídelníček s ohledem na různé aspekty, jako je zdravotní a hygienická nezávadnost, nutriční, provozní a finanční požadavky. Kurz se také zaměřuje na porozumění legislativě a nutričním doporučením týkajícím se sestavování jídelníčku.
Dále získáte přehled o požadavcích na pestrost stravy, výběr vhodných potravin a receptur, a kombinaci příloh a polévek k hlavním pokrmům.
Na konci webináře budete schopni sestavovat jídelníček s využitím doporučené četnosti pokrmů podle Nutričního doporučení.


Obsah kurzu v bodech

  • zdravotní a hygienická nezávadnost: bezpečnost a hygiena potravin, správné skladování a manipulaci s potravinami;
  • nutriční požadavky;
  • provozní požadavky: dostupnost potravin, vybavení kuchyně a dobu přípravy pokrmů aj.;
  • finanční aspekty při sestavování jídelníčku;
  • legislativa a nutriční doporučení;
  • pestrost stravy: různorodost pokrmů, potravin a chutí;
  • výběr vhodných potravin a receptur;
  • kombinace příloh a polévek k hlavním pokrmům: aby byly pokryty všechny nutriční potřeby;
  • doporučená četnost pokrmů: četnost pokrmů podle Nutričního doporučení.

Výstupem vzdělávacího programu je osvědčení o absolvování.



Součástí kurzu jsou kvalitní studijní a podpůrné materiály

U prezenčních kurzů je samozřejmostí bohaté občerstvení.

Po absolvování kurzu Vám vystavíme osvědčení.

Nejčastější dotazy ke kurzům

*
*
*
Vyberte si termín podle cílové skupiny a přihlaste se
Aktuálně nemáme v nabídce žádný otevřený kurz.
Kdo bude lektorem kurzů?

Kurz na zakázku – „na klíč“ pro sborovnu

Tento kurz pro Vás rádi uspořádáme na objednávku. Vyplňte nezávaznou poptávku a my pošleme lektora přímo k Vám do školy.

Výhody kurzu na klíč:

  • Proškolíme více učitelů z Vaší školy.
  • Obsah kurzu přizpůsobíme přesně podle Vašich potřeb.
  • Termín a čas si vyberete sami.
  • Nebudete muset nikam jezdit a ušetříte za cestovné.
  • Posílíte vztahy mezi kolegy.
Chcete uspořádat tento kurz pro sborovnu? Vyplňte poptávku.