VYPRODÁNO - Tento produkt již není k dispozici

Právní předpisy a financování ve školní jídelně

VZD03097

"Nemáte jasno v tom, jaké předpisy musí školní jídelna dodržovat? Chcete získat jistotu, že vše plníte, jak máte?"


Chcete se ujistit, že Váš provoz školní jídelny je v souladu s platnými právními předpisy a finančními směrnicemi? Připojte se k našemu webináři, kde se dozvíte vše, co potřebujete vědět o právních a finančních záležitostech týkajících se školních jídelen.


Popis kurzu


Nabídneme vám podrobný pohled na různé formy a správní struktury školních jídelen, včetně příspěvkových, církevních a soukromých, a probereme vztahy mezi jídelnou a jejím zřizovatelem, zřizovací listinu a vnitřní řád.

Probereme také povinnosti a práva strávníků, včetně nároku na oběd, a specifika stravování zaměstnanců a jiných skupin strávníků. Zaměříme se na pracovněprávní otázky týkající se zaměstnanců jídelny – pracovní smlouvy, dohody, odměny, dovolené, pracovní doba a přestávky.

Dále se budeme věnovat financování školního stravování, sledování finanční bilance, stanovení ceny stravného a vymáhání dluhů, aplikaci DPH, a také bezpečnosti pokrmů – hygieně a systému HACCP – a bezpečnosti práce.

Poslední část webináře bude věnována výběru a ceně potravin, spotřebnímu koši, a pravidlům pro sestavování jídelníčků.

Získejte přehled a jistotu v otázkách týkajících se právních a finančních aspektů provozu školní jídelny. Mějte v předpisech a financování jasno, vyplatí se to.


Webinář je určen pracovníkům školních jídelen.   


Cíl kurzu


Cílem tohoto webináře je poskytnout Vám komplexní přehled o právních předpisech a zásadách financování týkajících se provozu školních jídelen, včetně aspektů jako řízení, stravování strávníků a zaměstnanců, hospodaření a bezpečnost.


Obsah kurzu v bodech

  • úvod do právních předpisů a financování ve školní jídelně;
  • přehled různých forem a řízení školních jídelen (příspěvkové, církevní, soukromé);
  • vztahy se zřizovatelem školní jídelny a zřizovací listina;
  • vysvětlení vnitřního řádu školní jídelny;
  • povinnosti a nárok na oběd strávníků, stravování jiných strávníků než žáků;
    pravidla stravování zaměstnanců školní jídelny;
  • zaměstnanci školní jídelny: pracovní smlouvy, dohody, odměna, volna, překážky v práci, dovolené, pracovní doba a přestávka;
  • právní předpisy týkající se financování školního stravování;
  • ekonomika a hospodaření školní jídelny: sledování finanční bilance, výběr stravného a vymáhání dluhů, DPH;
  • bezpečnost pokrmů: hygiena, HACCP;
  • bezpečnost práce ve školní jídelně;
  • výběr a cena potravin, spotřební koš;
  • pravidla pro sestavování jídelníčků;
  • závěrečná diskuse a odpovědi na otázky účastníků;
  • shrnutí a závěr webináře.

Výstupem vzdělávacího programu je osvědčení o absolvování.


  Máme akreditaci Ministerstva školství ČR

  Produkt pečlivě vybraný s odborníky na vzdělávání

"Nemáte jasno v tom, jaké předpisy musí školní jídelna dodržovat? Chcete získat jistotu, že vše plníte, jak máte?"


Chcete se ujistit, že Váš provoz školní jídelny je v souladu s platnými právními předpisy a finančními směrnicemi? Připojte se k našemu webináři, kde se dozvíte vše, co potřebujete vědět o právních a finančních záležitostech týkajících se školních jídelen.


Popis kurzu


Nabídneme vám podrobný pohled na různé formy a správní struktury školních jídelen, včetně příspěvkových, církevních a soukromých, a probereme vztahy mezi jídelnou a jejím zřizovatelem, zřizovací listinu a vnitřní řád.

Probereme také povinnosti a práva strávníků, včetně nároku na oběd, a specifika stravování zaměstnanců a jiných skupin strávníků. Zaměříme se na pracovněprávní otázky týkající se zaměstnanců jídelny – pracovní smlouvy, dohody, odměny, dovolené, pracovní doba a přestávky.

Dále se budeme věnovat financování školního stravování, sledování finanční bilance, stanovení ceny stravného a vymáhání dluhů, aplikaci DPH, a také bezpečnosti pokrmů – hygieně a systému HACCP – a bezpečnosti práce.

Poslední část webináře bude věnována výběru a ceně potravin, spotřebnímu koši, a pravidlům pro sestavování jídelníčků.

Získejte přehled a jistotu v otázkách týkajících se právních a finančních aspektů provozu školní jídelny. Mějte v předpisech a financování jasno, vyplatí se to.


Webinář je určen pracovníkům školních jídelen.   


Cíl kurzu


Cílem tohoto webináře je poskytnout Vám komplexní přehled o právních předpisech a zásadách financování týkajících se provozu školních jídelen, včetně aspektů jako řízení, stravování strávníků a zaměstnanců, hospodaření a bezpečnost.


Obsah kurzu v bodech

  • úvod do právních předpisů a financování ve školní jídelně;
  • přehled různých forem a řízení školních jídelen (příspěvkové, církevní, soukromé);
  • vztahy se zřizovatelem školní jídelny a zřizovací listina;
  • vysvětlení vnitřního řádu školní jídelny;
  • povinnosti a nárok na oběd strávníků, stravování jiných strávníků než žáků;
    pravidla stravování zaměstnanců školní jídelny;
  • zaměstnanci školní jídelny: pracovní smlouvy, dohody, odměna, volna, překážky v práci, dovolené, pracovní doba a přestávka;
  • právní předpisy týkající se financování školního stravování;
  • ekonomika a hospodaření školní jídelny: sledování finanční bilance, výběr stravného a vymáhání dluhů, DPH;
  • bezpečnost pokrmů: hygiena, HACCP;
  • bezpečnost práce ve školní jídelně;
  • výběr a cena potravin, spotřební koš;
  • pravidla pro sestavování jídelníčků;
  • závěrečná diskuse a odpovědi na otázky účastníků;
  • shrnutí a závěr webináře.

Výstupem vzdělávacího programu je osvědčení o absolvování.


*
*
*
Vyberte si termín podle cílové skupiny a přihlaste se
Aktuálně nemáme v nabídce žádný otevřený kurz.