ŘŠ-023.3 Stravování dětí v předškolním věku 2.část

Výrobce: INFRA, s.r.o.
Kód: INF02470
Produkt pečlivě vybraný s odborníky na vzdělávání
Dostupnost: Skladem
Dodací lhůta: Ihned
21 Kč
+ -

Záměr celku: Do jaké míry ovlivňuje výživa vývoj osobnosti dítěte předškolního věku? Jakým způsobem lze na stravování nahlížet? Úloze výživy se ve vyspělém světě věnuje dostatek pozornosti. Stravování v mateřské škole podléhá normám a musí odpovídat tzv. spotřebnímu koši. Naši společnost však zasahují problémy spíše s nadbytečným příjmem potravy a obezita se objevuje u stále většího počtu dětí.

Do téměř každé mateřské školy dochází dítě, u kterého některé druhy potravin vyvolávají alergické reakce. I přesto, že styl výživy zakládá rodina, měla by se mateřská škola stát místem, kde jídlo není pouze pouhou potravinou, ale napomáhá subjektivnímu pocitu pohody a podílí se na utváření a upevnění současného i budoucího zdraví dětí. Klíčové pojmy: Správná výživa, úloha výživy, podvýživa, obezita, aspekty výživy, potra-vinové alergie, alergeny, anafylaktická reakce.

Záměr celku: Do jaké míry ovlivňuje výživa vývoj osobnosti dítěte předškolního věku? Jakým způsobem lze na stravování nahlížet? Úloze výživy se ve vyspělém světě věnuje dostatek pozornosti. Stravování v mateřské škole podléhá normám a musí odpovídat tzv. spotřebnímu koši. Naši společnost však zasahují problémy spíše s nadbytečným příjmem potravy a obezita se objevuje u stále většího počtu dětí.

Do téměř každé mateřské školy dochází dítě, u kterého některé druhy potravin vyvolávají alergické reakce. I přesto, že styl výživy zakládá rodina, měla by se mateřská škola stát místem, kde jídlo není pouze pouhou potravinou, ale napomáhá subjektivnímu pocitu pohody a podílí se na utváření a upevnění současného i budoucího zdraví dětí. Klíčové pojmy: Správná výživa, úloha výživy, podvýživa, obezita, aspekty výživy, potra-vinové alergie, alergeny, anafylaktická reakce.

*
*
*
Věk
Od 2 let Od 3 let Předškoláci
Určeno pro
Mateřská škola
Formát
A4
Autor
Špačková Renata