RSS

Články - příspěvky '2023' 'červen'

Sebereflexe učitelské práce ve školním roce
Pokud jste již četli můj předešlý článek Reflexe školního roku s dětmi, stihli jste již reflexi školního roku společně s dětmi. V dnešním článku se nebudeme přímo věnovat dětem, ale naleznete zde inspiraci pro vlastní reflexi školního roku z pohledu pedagogů. Jestliže využíváte pedagogický deník, který jsem již zmiňovala například v tomto článku týkajícím se psychohygieny učitele, bude se Vám dnes hodit. Pokud ho ještě nemáte, určitě jeho založení zvažte.
Reflexe školního roku s dětmi
Červen se nám pomalu chýlí ke konci a s ním i samotný školní rok. Každý školní rok je plný zážitků, které určitě stojí za to, abychom si je opět vybavili a zavzpomínali na ně. V tomto článku naleznete mnoho inspirace k tomu, jak takovou reflexi školního roku zábavně pojmout.
Spaní ve školce: prakticky
Blíží se nám konec školního roku, což pro mnohé předškoláčky znamená poslední dny strávené ve školce, než se z nich stanou školáci. Spaní ve školce je skvělou akcí, jak završit školkovou docházku, strávit čas s paní učitelkami trochu jinak a zažít pořádnou porci zábavy.
Recyklace, upcyklace aneb jak proměnit odpad v něco hodnotnějšího
V tuzemských školách jsou děti seznámeny s recyklací odpadů. Celkem dobře vědí, co a jak třídit. Jak odpad přeměnit v něco hodnotnějšího, už obvykle nevědí. Jak tedy zapojit upcyklační aktivity? A které?