RSS

Články - příspěvky '2023' 'březen'

Prázdniny: aktivity pro upevnění pravidel bezpečného chování pro 1. stupeň základních škol
Jelikož jsme před každými prázdninami povinni žáky poučit o pravidlech bezpečnosti a chování, přinášíme vám tematický článek. V dnešním článku naleznete tipy na to, jak tato pravidla upevnit.
Jak využít apríl v předškolním vzdělávání aneb den naruby
Hned na 1. dubna připadá apríl, den plný vtipů a legrace. V dnešním článku se můžete inspirovat zábavnými aktivitami, které dětem vykouzlí nejen úsměv na tváři, ale budou je také rozvíjet a mít větší pedagogický rozměr.
Techniky pro rozvoj emoční inteligence pro třídy MŠ a 1. stupeň ZŠ - II. díl
V minulém článku jsme hovořili o tom, jak pracovat s emocemi ve školce a na prvním stupni základní školy. Pokračujeme.
Tematické aktivity: Velikonoce
Blíží se nám Velikonoční pondělí, a tak v tomto článku naleznete zajímavou inspiraci na aktivity, díky kterým si tyto svátky jara jistě užijete!
Techniky pro rozvoj emoční inteligence pro třídy MŠ a 1. stupeň ZŠ - I. díl
Minulé dva příspěvky byly o emocích, o základu – jak je vnímat, jak jim rozumět, co dělat a nedělat. Další mé články budou navazovat, takže se vždy, prosím, vracejte k těm teoretickým základům.
Další vzdělávání pedagogických pracovníků
Další vzdělávání pedagogických pracovníků má význam nejen na samotný průběh a výkon práce, ale je to také jedna z forem prevence syndromu vyhoření.
Tematické aktivity: Den vody
Dne 23. března slavíme „Den vody“. V dnešním článku naleznete mnoho inspirace v podobě tematických aktivit pro zábavu i rozvoj dětí.