RSS

Články - příspěvky '2023' 'leden'

Komunikace s rodiči ve škole a školce IV. díl
V tomto, posledním díle ze série článků, v nichž se věnuji komunikaci, se spolu podíváme na schůzky s rodiči. Konkrétně na praxi na schůzkách i s velmi náročnými rodiči.
Tematické aktivity: Ztracená rukavička
Další příběh pro mateřské školy, ve kterém se hledá ztracená rukavička. Přinášíme vám další tipy na práci s příběhem - výtvarné činnosti, didaktické hry i pracovní list.
Jak z předávání vysvědčení udělat radostný zážitek
Blíží se nám konec pololetí, což je pro některé z nás obdobím „dohánění“ známek, uzavírání klasifikace a příprav na pedagogickou radu či třídní schůzky. Především se však často jedná o stresující období pro žáky. V dnešním článku naleznete tipy na to, jak tuto povinnost (nejen) žákům zpříjemnit.
Komunikace s rodiči ve škole a školce III. díl
Připravila jsem sérii článků, které by vás mohly inspirovat, jak lépe ve škole a školce komunikovat s rodiči. A samozřejmě nejen s rodiči, ale i mezi sebou v rámci týmu a v dalších situacích.
Třídní schůzky pro rodiče předškoláků
Pomalu se již blíží období zápisů do základních škol, a proto doporučujeme v mateřské škole uspořádat třídní schůzky pro rodiče dětí, kterých se v následujícím školním roce bude týkat povinná školní docházka.
Blue-Bot ve spojení s mobilními aplikacemi a příklady použití ve třídě
Předešlý článek byl věnován základním funkcím Blue-Bota a jeho příslušenstvím. Nyní se zaměříme na použití Blue-Bota ve spojení s mobilními aplikacemi a na konkrétní příklady použití robota ve třídě.
Zimní tvoření
Zima je již v plném proudu, a tak jsme pro Vás připravili článek s výtvarnou inspirací. Načerpejte nové tipy na zimní tvoření, které podpoří nejen motoriku dětí, ale i jejich kamarádský vztah v kolektivu.
Tematické aktivity: Tři králové
6. ledna slavíme svátek Tří králů. Je to den, kdy podle Matoušova evangelia, doputovali tito tři mudrci z Východu do Betléma k Ježíškovi, aby mu předali své dary: zlato, kadidlo a myrhu. Pojďte si o Kašparovi, Melicharovi a Baltazarovi popovídat s dětmi. Připravili jsme pro vás krátký příběh a k němu navazující další činnosti.
Tematické aktivity: Nový rok
K příležitosti nového roku si můžete s dětmi zavzpomínat na ten uplynulý. Skvěle se k tomu hodí promítání fotografií z různých činností a výletů či zhlédnutí natočené besídky pro rodiče. V dnešním článku načerpáte další inspiraci pro aktivity spojené s tímto obdobím.