RSS

Články - příspěvky '2022' 'prosinec'

Robotická vzdělávací pomůcka Blue-Bot
Přestože existuje mnoho novějších robotů, dnes už legendární Blue-Bot zůstane kvůli širokému použití oblíbeným robotem pro MŠ i 1. stupeň základních škol. Proč?
Práce s dětmi s odlišným mateřským jazykem
Vzhledem k negativním událostem v poslední době v našem školství přibývá stále více dětí s odlišným mateřským jazykem. V dnešním článku naleznete tipy, jak s těmito dětmi pracovat.
Štědrý den
V adventním kalendáři si škrtneme další den. Není to obyčejný den jako každý jiný, ale je to dlouho očekávaný den – 24. prosinec. Víte, děti, jak se tomuto dni říká? Je to Štědrý den.
Komunikace s rodiči ve škole a školce II. díl
Dnes se spolu podíváme na tři oblasti, kterým je dobré se vyhnout, neboli na to, co v komunikaci nepoužívat.
Vánoční pohádka – práce s textem
V tomto článku naleznete pohádku a následně také metodický pokyn k práci s ní. Text je vhodný pro děti z mateřských škol a žáky 1. stupně. Před Vánoci může sloužit jako opakovací cvičení – slovní druhy, práce s intonací, přímou řečí apod.
Podezření, že se s dítětem „něco děje“: co může pedagog udělat
Pedagogové se ve své práci setkávají nejen s otázkami, jak dítěti co nejlépe vysvětlit látku či jak ho podpořit, aby se mohlo něco naučit. Mohou se setkat také s otázkou, zda dítě nepotřebuje nějakou pomoc.
Poslední dvě adventní neděle
Je zde předposlední týden před Štědrým dnem a v neděli nás čeká zapálení třetí svíčky na adventním věnci. Šimon a Gábinka netrpělivě čekají, jestli je navštíví Mikuláš, anděl a čert. Když přišel čas mikulášské návštěvy, jejich strach přešel v radost, když oba rozbalovali balíčky od Mikuláše, anděla a čerta. V balíčku objevili dokonce i kousek uhlí. Proč? Inu protože taky občas trošičku zazlobí.
Vánoční tvoření
Vánoce se již blíží, děti ujídají čokoládky z adventních kalendářů a všichni už se těší na pohodové vánoční svátky. Připomeňme dětem, že klíčové v tomto období nejsou dárky, ale hlavně společný čas. Dárek vyrobený s láskou však potěší každého, inspirujte se proto našimi tipy na tvoření. Součástí článku je také společná výtvarná práce.
Komunikace s rodiči ve škole a školce I. díl
Připravila jsem sérii článků, které by vás mohly inspirovat, jak lépe ve škole a školce komunikovat s rodiči. A samozřejmě nejen s rodiči, ale i mezi sebou v rámci týmu a v dalších situacích.